Trouwlocaties in de Wijnvelden

De Kaapse wijngebieden liggen op slechts een half uur rijden van Kaapstad. Te midden van een mooi glooiend landschap, met bergen op de achtergrond, zie je velden vol wijnranken. Hier worden de beste wijnen van Zuid-Afrika gemaakt. En de wijnboerderijen hebben vaak de leukste Nederlandse namen als “Rust en Vrede”, “Blauwklippen” en “Avontuur”.

Hier kan je uiteraard die lekkere wijnen proeven. Maar er je kan er vaak ook heerlijk lunchen, picknicken of dineren. Terwijl je geniet van prachtige vergezichten en de rust en ruimte die hier is. Rond februari/maart worden de druiven geoogst en rond april/mei krijgen de wijnvelden de prachtigste herfstkleuren.

Stellenbosch en Franschhoek zijn de meeste bekende dorpen, maar ook Paarl en Wellington liggen in dit gebied. En de verschillende wijnroutes, met meer dan 100 wijnboerderijen. Deze zijn prima te combineren om de omgeving te ontdekken. Overal zie je een verscheidenheid aan mooi historische Kaap-Hollandse landhuizen uit de VOC-tijd.
Op sommige plekken lijkt het net of je in de Franse Provence rijdt. Door de glooiende heuvels, terrasjes onder oude bomen, lavendelkleurige huizen en Franse namen van restaurants en wijnhuizen waan je je soms in Frankrijk.
Door het gunstige klimaat zijn de wijnen altijd van hoge kwaliteit. Maar ook als je niet van wijn houdt, is dit een heerlijk en veelzijdig gebied. Zo kun je er bijvoorbeeld ook quadbiken, paardrijden en golfen.

Trouwlocaties

Er zijn veel geweldige trouwlocaties in de wijnvelden te vinden. Als trouwlocatie wordt vaak de prachtig aangelegde en ruime tuin van de accommodatie gebruikt. Of staand tussen de wijnranken met op de achtergrond de spitse bergen. Dit geeft prachtige en bijzondere trouwfoto’s.

Accommodatie

De accommodatie waar jullie verblijven gebruiken we vaak ook als officiële tekenlocatie van het trouwboek. Want dat moet voor de Zuid-Afrikaanse wet onder een dak gebeuren. En de accommodatie dient, bij toch onverhoopt minder goed weer, ook als back-up trouwlocatie. Dus ik besteed altijd veel zorg aan de keuze van jullie accommodatie.

Ik werk graag samen met kleinschalige accommodaties. Dit kan een sfeervol guesthouse zijn. Maar ook een nog werkende wijnboerderij met 5 kamers. Of een luxe country house dat maar 7 kamers heeft.

Als jullie een keuze hebben kunnen maken uit de diverse trouwlocaties in de wijnvelden, dan kunnen we daarna jullie bijzondere bruiloft gaan organiseren!

Kosten

Dit is mede afhankelijk van de accommodatie waar jullie willen verblijven. Maar ook het aantal nachten, de periode en of er gasten met jullie mee komen. Ook zijn de kosten afhankelijk welke opties jullie erbij willen nemen zoals een fotograaf, videograaf, bruidsboeket, Sparkling Wine toost & taartje etc. Een zeer ruwe kostenindicatie, voor 2 personen, is te vinden op de pagina “kosten”. Daar ga ik uit  van 3 overnachtingen inclusief ontbijt in een gemiddeld guesthouse en de trouwceremonie met papierwerk. Uiteraard maak ik graag een persoonlijke offerte aan de hand van jullie wensen.

Wijnvelden liefde

Of jullie nu wel of geen echte wijnliefhebbers zijn, trouwen in de Kaapse wijnvelden is in ieder geval romantisch. Heb jij ook altijd gedroomd van trouwen tussen de wijnranken, zonder veel gestress en verplichtingen? Neem dan gerust contact met mij op. We bespreken dan de mogelijkheden die de Kaapse wijnvelden jullie als bijzondere trouwlocatie te bieden heeft.

Trouwlocaties in de wijnvelden trouwen in de wijngaarden