Trouwlocaties op Safari

  In Zuid-Afrika trouwen is natuurlijk al bijzonder, maar trouwen op Safari met de Big 5 als getuigen is absoluut een onvergetelijke ervaring.

  Je kunt eigenlijk niet in Zuid-Afrika zijn geweest zonder op safari te gaan. De trouwlocaties op Safari zijn altijd safari lodges. Het verblijf op een safari lodge is een geweldige ervaring. De lodges zijn kleinschalige, rustig, romantisch, luxe en gelegen in het midden van de natuur, met fantastisch uitzicht. De rit erheen is vaak al een avontuur en trouwen op safari ook. Is het niet het laatste stukje onverharde weg, dan zijn het wel de dieren die zomaar kunnen opduiken.

  Nog meer voordelen

  Elke ochtend en middag kan je op safari met je ranger (gids). Vanuit een open 4×4 jeep spot je gegarandeerd de meest prachtige wilde Afrikaanse dieren. En leer je bovendien veel over ‘de bush’. Ook zie je een prachtige zonsopgang of -ondergang. Tussendoor relax je bijvoorbeeld bij de lodge met een goed boek, geniet je van heerlijk vers bereide maaltijden of lig je bij het zwembad. En het vriendelijke en behulpzame personeel geeft je al snel een thuisgevoel.

  Trouwlocaties

  De trouwlocaties op safari zijn heel divers. Iedere ‘bush lodge’ heeft zo zijn eigen trouwlocatie.  Je kan denken aan het houten deck van de lodge, een houten platform in een boom, bij een waterdrinkplaats voor dieren, aan een groot meer, onder een oude boom, op een rots in een droge rivierbedding etc. Vaak kiezen jullie ter plaatse welke plek jullie voorkeur heeft.

  Accommodatie

  Er is een grote verscheidenheid aan safari lodges. Van modern tot echte Afrikaanse bushsfeer, van eenvoudig tot super de luxe. Er zijn lodges waar geen kinderen welkom zijn maar ook die heel erg kindvriendelijk zijn. Ik gebruik alleen kleinschalige accommodaties, waar bijvoorbeeld maar 10 gasten kunnen verblijven. Op deze manier wordt het intieme karakter van de bruiloft benadrukt. Het verblijf is bovendien op basis van overnachting en alle maaltijden. Ook zijn de dagelijkse game drives inclusief in de prijs. Bij diverse lodges zijn zelfs alle drankjes inclusief. Ik adviseer om er minimaal 2 nachten maar bij voorkeur 3 of 4 nachten te overnachten, om zo optimaal te kunnen genieten van deze bijzondere ervaring in een informele sfeer.

  Kosten

  Dit is mede afhankelijk van de accommodatie waar jullie willen verblijven, het aantal nachten, de periode, of er gasten met jullie mee komen etc. Ook zijn de kosten afhankelijk welke opties jullie erbij willen nemen zoals een fotograaf, videograaf, bruidsboeket, Sparkling Wine toost & taartje etc. Een zeer ruwe kostenindicatie, voor 2 personen, is te vinden op de pagina “kosten”. Dit is voor 3 overnachtingen inclusief alle maaltijden (vaak ook alle lokale drankjes), 2 gamedrives per dag, in een gemiddelde safari lodge en de bruiloft met papierwerk. Uiteraard maak ik graag een persoonlijke offerte aan de hand van jullie wensen.

  Een typische dag in de bush*

  05.30 uur Wake up call
  06.00 uur Word langzaam wakker met koffie en thee
  06.15 uur De ochtend game drive begint: probeer de ‘Big 5’ te spotten!
  09.15 uur Na terugkomst op de lodge staat het ontbijt klaar
  10.30 uur Bijvoorbeeld een avontuurlijke bush walk (is niet bij iedere lodge mogelijk), relax bij het zwembad, lees een boek op het terras et cetera.
  13.00 uur Een heerlijke lunch wordt geserveerd.
  14.00 uur Ontspan en geniet van de bijzondere omgeving.
  16.00 uur Vertrek van de middagsafari. Wanneer de zon is onder gegaan, proberen jullie de nachtdieren te vinden met behulp van een zoeklicht.
  19.00 uur Terug op de lodge is het ondertussen tijd voor een lekker diner, indien mogelijk in de boma (een openlucht restaurant onder de prachtige Afrikaanse sterrenhemel).

  * Tijden kunnen variëren per lodge en seizoen.

  Dagindeling van een verblijf in de bush

  Ik adviseer dat jullie minimaal 2, maar bij voorkeur 3 nachten op een safari lodge verblijven. Jullie verblijf zou er bijvoorbeeld globaal als volgt uit kunnen zien:

  Dag 1: Aankomst op de lodge rond lunchtijd. In de namiddag gaan jullie op zoek naar een geschikte trouwlocatie tijdens de game drive. ‘s Avonds diner terug op de lodge.

  Dag 2: Jullie trouwdag.
  Meestal is de trouwceremonie aan het einde van de middag (rekening houdend met de warmte, beste licht voor foto’s etc.) waardoor de ochtend en begin van de middag vrij zijn voor de game drive en te relaxen. Rond 16 uur is het huwelijk met aansluitend een privé trouwdiner.

  Dag 3: Geniet na van alle indrukken van de trouwdag en de mooie omgeving. Uiteraard kunnen jullie meegaan met de 2 standaard game drives.

  Dag 4: Na de ochtendsafari en het ontbijt is het toch echt tijd om deze bijzondere plek te verlaten.

  Bush wedding

  Heb jij altijd gedroomd van trouwen in het buitenland, tussen de wilde dieren tijdens een game drive, zonder veel gestress en verplichtingen? Neem dan contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden die een safari bruiloft jullie als bijzondere trouwlocatie te bieden heeft.