Indicatie van de kosten

Elke bruiloft is voor mij maatwerk, waardoor geen enkele bruiloft hetzelfde is. En dus is de prijs ook altijd anders. De prijs is van meerdere aspecten afhankelijk, maar voornamelijk van de gekozen accommodatie.

Over het algemeen is een bruiloft in Zuid-Afrika goedkoper dan een bruiloft in Nederland. Bij een bruiloft in Zuid-Afrika adviseer ik minimaal 3 overnachtingen in een mooie en luxe accommodatie voor een extra bijzondere bruiloft. Met aansluitend de huwelijksreis door Zuid-Afrika of bijvoorbeeld Botswana, Namibië en/of Zimbabwe, maken jullie deze droombruiloft compleet.

Om jullie een idee te geven van de kosten heb ik hieronder een deel van de mogelijkheden uitgewerkt. Dit zijn slechts suggesties en wijzigingen hierop zijn zeker mogelijk. Elke bruiloft begint met het basis trouwarrangement en kan daarna verder uitgebreid worden.

Basis trouwarrangement met papierwerk:

Het basis trouwarrangement met het papierwerk kost € 1.575 in 2017. Vanaf 2018 zal het basis trouwarrangement met papierwerk voor een safari bruiloft € 1.625 worden. Het basistrouwarrangement met papierwerk voor een bruiloft in Kaapstad of de wijnvelden zal vanaf 2018 € 1.875 gaan kosten.

De prijzen van 2019 zijn nog niet bekend.

Ik reken een vast bedrag voor het regelen van de trouwceremonie, inclusief het papierwerk. Dit is inclusief mijn werk en tijd en vooraf advies over de benodigde (trouw)documenten. Maar ook de diensten van de trouwambtenaar: de trouwceremonie en een bijbehorend kennismakingsgesprek. En ook al het papierwerk in Zuid-Afrika voor het verkrijgen van het officiële Zuid-Afrikaanse trouwdocument. Deze zal onder andere zijn voorzien van de voor de Nederlandse/Belgische wet verplichte Apostille.

Basis trouwarrangement zonder papierwerk:

Het basis trouwarrangement zonder het papierwerk kost € 1.325 in 2017. Vanaf 2018 zal het basis trouwarrangement  zonder papierwerk voor een safari bruiloft gelijk blijven. Het basistrouwarrangement  zonder papierwerk voor een bruiloft in Kaapstad of de wijnvelden zal vanaf 2018 € 1.575 gaan kosten.

Wat de reden ook is, het is altijd mogelijk om in Zuid-Afrika te trouwen zonder het papierwerk. Wij regelen dan nog steeds jullie bruiloft en we zorgen voor de trouwambtenaar. Dit trouwarrangement is inclusief ons werk en tijd en vooraf advies over de benodigde (trouw)documenten. Maar ook de diensten van de trouwambtenaar voor de trouwceremonie en een bijbehorend kennismakingsgesprek.

Opties als fotograaf, toost & taart, bruidsboeket, eventuele ‘wedding set up fee’ etc. zijn exclusief. Afhankelijk van de gekozen trouwlocatie kunnen er ook reis- en verblijfkosten voor de trouwambtenaar, fotograaf en eventueel videograaf bijkomen. Uiteraard verblijven zij dan in een goedkope B&B.

Accommodatie opties

Onderstaande voorbeelden zij voor 3 overnachtingen en gebaseerd op 2 personen (het bruidspaar).

Safari

Vanaf € 900 (inclusief alle maaltijden, drankjes en activiteiten)

We werken samen met diverse luxe safarilodges in Zuid Afrika. Omdat alle lodges waar we mee samen werken zich bevinden in Big5 gebied, bestaat de kans dat je ’s ochtends wakker wordt met het gebrul van leeuwen in de verte. De prijzen variëren van € 150 – € 950 per persoon per nacht. Bij de safarilodges zijn alle maaltijden, 2 gamedrives per dag en in de meeste gevallen alle lokale drankjes inbegrepen.

Kaapstad

Vanaf € 500 (inclusief ontbijt)
In Kaapstad werk ik samen met diverse mooie guesthouses. De ene accommodatie staat bv aan het strand, een andere juist hoger op een berg boven Kaapstad met een geweldig uitzicht. Sommige hotels hebben een eigen restaurant, bij andere diner je buiten de deur. De prijzen variëren van € 80 – € 300 per persoon per nacht. Dit is inclusief ontbijt.

Wijnvelden 

Vanaf € 500 (inclusief ontbijt)
In de Cape Winelands werk ik samen met een aantal luxe en bijzondere accommodaties. Met dramatische bergen op de achtergrond van de wijnvelden kun je hier heerlijk genieten van de vele wijnen. De prijzen variëren van € 80 – € 300 per persoon per nacht. Dit is inclusief ontbijt.

Paarden

Vanaf € 1.950 (inclusief alle maaltijden, drankjes en activiteiten)

Ook hier werk ik samen met een geweldige lodge.  De nadruk ligt op paardrijden. Maar er zijn meer dan genoeg andere activiteiten voor de mensen die liever (af en toe) iets anders doen. Deze lodge heeft geen gevaarlijke dieren. Dus je kan overal veilig rijden, fietsen of wandelen tussen de giraffen, zebra’s, neushoorns en antilopen. De prijzen van de kamers beginnen bij € 325 per persoon per nacht. Hierbij inbegrepen zijn alle maaltijden, alle lokale dranken en activiteiten.

Fotograaf

Vanaf € 150 per uur

Ik werk samen met 4 hele goede, ervaren en professionele bruidsfotografen verspreid over Zuid-Afrika. Afhankelijk van jullie wensen zullen we bekijken hoeveel uur ze aanwezig zullen zijn, maar meestal is dit 4 tot 5 uur. Zij hanteren allemaal een eigen pakketprijs, afhankelijk van het aantal uren. Daarnaast komen er nog reiskosten en eventueel overnachtingskosten bij.

Wedding fee

Vanaf € 0

Sommige accommodaties rekenen een bedrag voor het klaarzetten van alles wat met jullie bruiloft te maken heeft. Bij de meeste lodges zit er in dat geval ook wat extra’s bij. Een aantal accommodaties rekenen hier (nog) niks voor. Deze kosten zijn dus afhankelijk van de accommodatie en eventueel van wat er allemaal geregeld moet worden.

Nogmaals, dit zijn slechts enkele suggesties en allerlei wijzigingen hierop zijn mogelijk. Dus meer of minder overnachtingen. Of  bijvoorbeeld een ander type kamer. Bovendien heeft de gekozen periode (hoog- of laagseizoen) een grote invloed op de prijs. Maar ook andere accommodaties, prijzen voor eventueel meekomende gasten etc. zijn op te vragen. Wellicht ten overvloede, maar de vlucht naar Zuid-Afrika is niet inbegrepen.

De kosten zijn afhankelijk van jullie wensen en we kunnen op basis van jullie budget de mogelijkheden bekijken.

Alle genoemde tarieven zijn onder voorbehoud van tussentijdse (koers-)wijzigingen.

Voor meer informatie over wat een bruiloft in Zuid-Afrika kost, lees ook mijn blog “Trouwen in Zuid-Afrika is goedkoper dan trouwen in Nederland“.

Safari: De kosten van trouwen in Zuid-Afrika